pátek 9. listopadu 2012

Tatarák z lososa


Miluju tatarák. Samozřejmě ten pravý, z hovězího,ale mám ráda i jeho odlehčenou variantu připravovanou z lososa, ev. jiné rybky, a to zejména proto, že je to rychlá varianta občerstvení pro hosty, kterou jistě ohromíte víc, než fofrem spíchnutými jednohubkami s čabajkou. v receptu neuvádím přesné dávkování, vše je od oka, prostě podle chuti.


syrový losos (filet)
olivový lej
šalotka
sůl, pepř
kopr
žloutek
kapary
citronová šťáva či vinný ocet
dijonská hořčice


Maso z lososa naškrábeme špičkou nože (uvádí se, že maso z lososa je tak jemné, že stačí nasekat na kousky, mně tam ale vadí taková ta bílá vlákna, blanky, kterých se škrábáním jednoduše zbavíte), šalotku nakrájejte na jemné kousky, stejně tak kapary a kopr a jednoduše vše smíchejte dohromady se žloutkem a vše přidávejte dle chuti. Vždy lépe méně a přidávat, než celou porci zkazit. Podáváme s opečenými toasty či bagetkami a zeleným salátem, rukolou.


Žádné komentáře:

Okomentovat