Nevím, co má tento recept společného s Římem či s Itálií vůbec. Je to jídlo které se u nás doma vařilo dávno před tím, než na stoly khikupectví začly přicházet vůbec nějaké kuchařky s italskými specialitami. Zřejmě je to proto, že základem je račatová omáčka, oregano a česnek. V každém případě jde o jednoduchou obměnu kuřete pečného či na paprice.
kuřecí čtvrky
sůl+pepř
olej
cibule
rajský protlak
oregano či bazalka
česnek
sýr
Na oleji osamžím cibuli, zasmahnu protlak a přidám kuřecí čtvrky, krátce po obou starnách opeču, zaliju do půlky vodou či lépe kuřecím vývarem, přidám oregáno a dusím do změknutí a do vypaření vody. Zbýt musí jen výpek s cibulkou, ne omáčka. Nakonec přidám propasírovaný česnek a sýr, zakryju pokličkou na pár minut,aby se sýr roztavil. Originálnější by byl asi permazán, ale původně jsme používali jediný možná eidam, který jsem pro zachování autentičnosti jídla nahradila goudou. Podávám se šťouchanými bramborami.
Žádné komentáře:
Okomentovat