pátek 9. listopadu 2012

Gnocchi s vepřovou panenkou v hořčičnotomatové omáčce

Moc ráda navštěvuji jednu  sice nejmenovanou, ale velmi známou pizzerii, jejíž pobočky najdete různě po Praze a možná i mimo ní a pokaždé si při čekání na jídlo pročítám jejich jídelní lístek, kde pod každým pokrmem mají uvedeno základní složení. Někdy vygoogluju recept, někdy ne, jako se tomu stalo i tentokrát, proto přišel na řadu experiment a další recept z kategorie "přiměřeně".


olivový lej
vepřová panenka
sůl, pepř
šalotka
dijonská hořčice
pasírovaná rajčata, ev. protlak
smetana
parmazán či grana padano

Maso z panenky nakrájím na nudličky, osolím, opepřím, přimíchám hořčici a nechám v ledničce nějaký čas odpočinout. Na oleji zesklovatím na drobno nakrájenou šalotku a panenku zprudka osmahnu. Do výpeku přileju smetanu, trochu pasírovaných rajčat, nechám zredukovat a dochutím. Nakonec vmíchám nastrouhaný sýr, který omáčku ještě více zahustím. Podáváme s gnocchi, které zatím v chlazené formě kupuju již připravené,ale na domácí se chystám ...už dlouho :-)

1 komentář:

  1. a to maso potom vyberiem ked sa osmahne ? alebo ho necham tam a zrobim omacku do toho ? ci jak ?

    OdpovědětVymazat