neděle 28. října 2012

Sicilie - rychlovka z Krkonoš se šmrncem Itálie

Před lety jsem si v jednom krkonošském hotelu vybrala z jídelního lístku jídlo, které mělo název jako - krůtí plátek po sicilsku či tak nějak. Vůbec nevím, jestl se něco podobného v Itálii vaří,ale když se dívám na ingredience, říkám si, proč vlastně ne. Je to taková rychlovka, která nikdy nezklame.


krůtí čí kuřecí prsa
sůl, pepř a nějaké italské bylinky - klidně směs, či bazalka, oregano, tymian, rozmarýn...prostě dle chuti
olivy - jaké chcete, samozřejmě vypeckované
nakládaná sušené rajčata
smetana
paramazán či grana padano



Na oleji osmahneme plátky, vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku vlejeme smetanu, osolíme, opepříme, vmícháme olivy nakrájené na plátky a rajčata na proužky, necháme přejít varem a smetanu zredukovat, nakonce vmícháme nastrouhaný sýr a necháme roztavit. Vrátíme prohřát maso a podávám s čím libo - děti samozřejmě preferují hranolky, jak je na fotce, já mám radši rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat