neděle 21. října 2012

Palmiers - jednoduché jako facka



Jednou za uherák se s dětmi potuluji po Andělu a když už se potuluji, zajdu k Paulovi a když zajdu k Paulovi, starší dcera na mě vždycky vydindá jejich Palmier a když už vydindala po desáté, řekla jsem si, sakra, to přece není nic složitého a začla lovit na netu...a není...

Listové těsto rozvlálíme na libovolný rozměr, čím větší, tím víc se výsledek bude blížit tomu od Paula, já používám již předem vyválené těsto na pečícícm papíru, proto mám takové mrňky. Takže to rozválené těsto posypete cukrem (já jsme ještě pokapala máslem,ale v receptu to není), a to jakýmkoliv- obvykle používám vanilkový nebo skořicový (tím mám na mysli smíchanou skořici s cukrem, ne ten zbytečně kupovaný sáček) a z každé strany smotáte směrem ku středu a necháme tak půl hoďky odpočívat v lednici.Poté nakrájíte tak na 1-2 cm silné plátky, které vložíte na plech a dáte péct (můžete potřít vejcem, já to nedělám, kdysi jsem někde četla, že vejce to těsto dusí, tak to od té doby nedělám a nechybí mi to). Peču tak na 200 stupňů, pár minut. Jednoduché jak facka a z jedné várky nevystačí ani do rána :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat